2016. augusztus 10., szerda

Még mindig nők között

A júliusi ispánki táborunk is Nők között zajlott. Szeretnénk nagyon röviden megosztani ezúton is az egyik résztvevőnk visszajelzését, mert tűpontosan visszaadja azt, amiért életre hívtuk és visszük tovább női programjainkat.

Az a lényeg, hogy a női jelenlét nagyon sok szinten hatott. Nem volt szükség arra, hogy bizonyos konkrét "nőies" témákkal foglalkozzunk: a tekintetetek, hangok, szavak, illatok, mozdulatok sokfélesége beszűrődött és hozott felismeréseket, fontos megéléseket saját nőiességünkkel kapcsolatban. Egymás terében, egymáshoz figyelemmel, szavakkal vagy mozdulatokkal kapcsolódva sok inspirációt kapunk saját nőiségünk tekintetében, ami tovább mozdít, vagy megerősít minket egy-egy élethelyzetben, konkrét kérdésben. Tematikus női műhelyt legközelebb 2016. november 12-én tartunk a Jurányi Házban.

Itt sem a bennünk élő istennőkkel, gyerekkel, Lilith-tel stb foglalkozunk, de persze ezek a minőségek is felbukkanhatnak benned bármikor, így a műhelyen átélhető szabad mozgásos megfigyelés során is:) Novemberben a Stabilitás-változékonyság lesz majd a fókusz, ennek mentén tudsz foglalkozni saját, aktuális kérdéseiddel, a szabad mozgáson keresztül. Túl sok gondolkodás helyett a testünkre visszük a figyelmünket: egyszerű testtudati gyakorlatok és a szabad mozgás segítségével átélheted, miként van jelen benned egyszerre a stabilitás és változékonyság. Figyelmet kap többek között csontjaink szilárdsága, megtartó ereje, a keringő vér és légzésünk ritmusa. Érzékelheted a sok apró mozgást a testedben, ami a kívülálló számára nem látványos, mégis létezik. Átélheted, miként születik láthatatlan impulzusokból a saját táncod. Mindezt női körben. Várunk!